Суд арештував усіх затриманих під Радою

Печерський районних суд Києва у четвер арештував усіх 18 затриманих після сутичок під Верховною Радою України, внаслідок яких загинуло троє людей, ще понад 140 постраждали

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ГПУ.

"16 із затриманих узяли під варту на термін у 60 днів без можливості внесення застави. Серед них - екс-боєць батальйону спецпризначення "Січ" Ігор Гуменюк, якого підозрюють у киданні гранати під будівлею Ради", - йдеться у повідомленні.

Ще двом затриманим суд обрав цілодобовий домашній арешт у вигляді запобіжного заходу, проте прокуратура оскаржує це рішення і вимагає узяття їх під варту.

У ГПУ нагадують, що інкримінують Ігорю Гуменюку "посягання на життя працівника правоохоронного органу" та "терористичний акт".

Решті заарештованим інкримінують "насильство щодо працівника правоохоронного органу", "групове порушення громадського порядку" та "масові заворушення".

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада схвалила проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію.

Після цього мітингувальники, в тому числі з прапорами "Свободи", намагалися прорвати кордон правоохоронців під парламентом - у хід пішли палиці, камені та димові шашки, а згодом полетіли бойові гранати.

В результаті загинули троє бійців Нацгвардії, у лікарнях перебувають138 правоохоронців.