Суд дозволив "занадто білій" африканській збірній грати на Кубку світу

Суд не виявив порушень при виборі складу збірної ПАР з регбі, у якому виявилося набагато більше білих гравців, ніж темношкірих

Це дозволить команді виступити у фінальній частині розіграшу Кубка світу, який стартує в Англії 18 вересня, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на SportBusiness.

Суд відхилив позов, поданий до Південноафриканському регбійного союзу (SARU) з боку місцевої політичної партії "Агентство нової програми", яка звинуватила SARU в порушенні державної програми з боротьби з расовою дискримінацією при визначенні складу національної регбійної команди.

Зокрема, суд постановив, що присутність у складі збірної ПАР, що складається з 31 особи, дев'яти темношкірих регбістів не суперечить законам країни і вкладається в рамки мінімальної квоти у розмірі 30% гравців "не з білим кольором шкіри" від загального числа спортсменів.

Кубок світу з регбі пройде в Англії та Уельсі з 18 вересня до 31 жовтня. Збірна ПАР, яка раніше двічі ставала володаркою трофею( 1995, 2007), проведе перший матч 19 вересня проти Японії.