Терористи відмовились від важких озброєнь, але взялись за піхотну зброю

На Донбасі терористи утримуються від використання важких озброєнь, проте почали більш активно використовувати піхотне озброєння

Про це на сторінці у Facebook повідомляє воєнний експерт Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Російсько-терористичні війська на Донбасі раніше утримувалися від використання важких озброєнь, проте за добу почали активно використовувати піхотне озброєння для обстрілів позицій сил АТО і збройних провокацій", - заявив Тимчук.

У повідомленні йдеться, про те, що з боку терористів активізувалося ведення розвідки і диверсійно-терористичних дій. Вони активно використовують мінування, засідки, нальоти, рейдові дії малими групами, снайперські групи. Терористи використовують ручні гранатомети (РПГ) і автоматичне стрілецьке озброєння, а також міномети.

В районі населеного пункту Безіменне, в Петровському районі Донецька, на ділянці між Спартаком і Ясинуватою, між Єнакієвим і Горлівкою, в напрямку Вуглегірська та Дебальцевого, між Щастям і Станицею Луганською, зафіксовано маневрування бронетехніки.

"На кількох ділянках бойовики замість відводу важких озброєнь, навпаки, підтягують артилерією. Так, в районі Тельманове фіксується поява одразу кілька нових вогневих позицій артилерії (122-мм гаубиці Д-30 і Д-30А, 2-х батарей САУ 2С1 "Гвоздика"). Частково позиції маскуються", - пише Тимчук.

Нагадаємо, що другого вересня, російсько-терористичні війська 10 разів порушували режим тиші на Донбасі.

З першого вересня, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі повинен був діяти режим припинення вогню.