У Києві через дим від пожеж закриють школи

Сьогодні у школах Києва буде скорочено навчальний день, а у п'ятницю, 4 вересня, навчальний процес буде призупинено взагалі через задимлення, що виникло внаслідок пожеж в Київській області

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

"У зв’язку з розповсюдженням на території Києва продуктів горіння пожеж, що виникли у 30-кілометровій зоні в Київській області, а також через високу температуру повітря комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при КМДА було прийнято рішення рекомендувати призупинити навчальний процес у столичних школах", - йдеться у повідомленні.

Крім того, міська влада не рекомендує сьогодні відправляти дітей не тільки до шкіл, а й до дитсадків. На цьому наголосила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

"Оскільки існує ризик розповсюдження продуктів горіння пожежі, що виникла в Київській області, на деякі райони Києва, ми не рекомендуємо вести дітей в дитсадки та школи. Тим не менше, в усіх навчальних закладах буде створено чергові групи для тих дітей, яких не буде змоги залишити вдома. Вони перебуватимуть у приміщенні і не будуть виходити на вулицю", - зазначила заступник голови КМДА.

Старостенко також наголошує на необхідності дотримуватися рекомендацій управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА: зачиняти вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час, обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності - використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання.

Нагадаємо, управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації оприлюднило список рекомендацій, яких слід дотримуватися при виникненні лісових пожеж.