У Раді хочуть забрати звання "Народний артист" в Ані Лорак, Повалій та Кобзона

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про позбавлення проросійських та просепаратистських діячів культури України звання "Народний артист України"

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на сайт Верховної Ради.

Автором відповідного проект закону (№ 3016) є народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Мельничук.

У прес-службі "БПП" повідомили "УНІАН", що що основним завданням проекту є засудження антиукраїнських та просепаратистських проявів українських діячів культури, мистецтва та шоу-бізнесу, а також застосування до них публічної відповідальності, у вигляді позбавлення звання "Народний артист України".

Автор законопроекту наголосив, що хоче забрати звання у представників культури, які співпрацюють із Росією.

"Ми є свідками активної співпраці представників української "богеми" з країною-агресором, про що свідчать коментарі, після яких ці артисти негідні вважатися громадянами України, не кажучи про те, щоб мати звання "Народний артист України". Проектом закону пропонується позбавити Ані Лорак, Таїсію Повалій, Йосипа Кобзона, Миколу Баскова звання "Народний артист України", - розповів він.

Нагадаємо, ці артисти висловлюють свою проросійську позицію. Зокрема, Ані Лорак нещодавно вкотре назвали найкращою співачкою Росії та вручили чергову тарілку. Також співачка засвітилась на обкладинці російського журналу та закликала його читати. Кобзон відверто заявив, що підтримує бойовиків на сході України. Декілька разів він виступав із концертами для терористів "ЛНР" та "ДНР", а також закликав приїжджати до бойовиків на Донбас.