Україна збільшила транзит газу до ЄС майже на 50%

Україна транспортувала для європейських споживачів вдвічі більше газу за серпень 2015 року, ніж за серпень минулого року, обсяг поставок за місяць склав 6,7 мільярда кубометрів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу українського оператора газотранспортної системи "Укртрансгаз".

"У серпні для європейських споживачів через українську газотранспортну систему було протранспортовано 6,739 мільярда кубометрів блакитного палива, що на 48% більше за показники аналогічного періоду минулого року", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Всього з січня по серпень поточного року для європейських споживачів через українську ГТС надійшло 42,3 мільярда кубометрів природного газу, що лише на 9% менше, ніж за вісім місяців минулого року.

Зокрема, за перший і другий квартал поточного року до країн Європи було протранспортовано відповідно 12,8 і 15,9 мільярда кубометрів. Станом на четвер добовий режим транспортування газу для європейських споживачів становить 189,1 мільйона кубометрів, що на 37% більше показника аналогічного періоду минулого року.

За даними "Укртрансгазу", Україна з початку року імпортувала 11,8 мільярда кубометрів газу, з них 8 мільярдів кубометрів було закуплено в Європі. Зокрема, в серпні зі Словаччини було імпортовано 1,031 мільярда кубометрів газу.