У Норвегії банк випадково випустив "антисемітську" картку

Норвезький банк DNB випустив банківську карту з антисемітським малюнком - варіацією мема "щасливий торговець", на якій зображений задоволений іудей на тлі монет

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Jerusalem Post

На незвичайну картку звернула увагу організація The Hallelu Foundation, що просуває позитивне сприйняття Ізраїлю в світі. У Facebook організації повідомляють, що карту отримав австралієць, який живе в Норвегії.

Пізніше з організацією зв'язався віце-президент банку DNB. Він пояснив, що картка була випущена через систему, що дозволяє клієнтам самостійно вибирати малюнок, що буде нанесений на карту. Топ-менеджер відзначив, що в банку існують суворі правила, що стосуються зображень, які пропонуються.

Контроль картинок, що будуть нанесені на карту, здійснюється вручну, і у вказаному випадку співробітник помилково пропустив антисемітське зображення. Віце-президент DNB пообіцяв заблокувати цю карту і видати її власнику нову, з нейтральним малюнком.

"Будь ласка, зверніть увагу, що це не масова карта, а зображення було видалено з нашої системи", - йдеться в листі з вибаченнями.