Вартість коштовностей "діамантового" прокурора становить майже 540 тисяч гривень

Вартість діамантів, вилучених під час обшуку у колишнього прокурора Київщини Олександра Корнійця, становить майже 540 тисяч гривень

Про це сказано у висновку судово-товарознавчої експертизи, яку провів Харківський НДІСЕ, передає Еспресо.TV.

"Загальна ринкова вартість діамантів (без врахування ПДВ), зазначених у постанові про призначення експертизи, станом на 29 липня 2015 року складала 535 733,52 грн", - йдеться у документі.

"Діаманти, зазначені в постанові про призначення експертизи, за характеристиками УКТЗЕД відносяться до полірованих алмазів з багаточисленними плоскими полірованими поверхнями або гранями, які не потребують подальшої обробки для використання в ювелірних виробах – товарної підпозиції 7102 39", - заявили експерти.

Водночас заробітна плата Корнійця протягом 2014-2015 років становила  133 тисячі 240 гривень.

Нагадаємо, що у Києві затримали vip-прокурорів із $500 тис., діамантами та зброєю. Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави в розмірі 3,2 млн грн Олександру Корнійцю та у розмірі 3 млн грн Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив заставу до 6,4 млн грн, які він безпроблемно вніс і вийшов на волю.

Власне, Олександр Корнієць також вніс заставу у 3,2 млн грн і так само, як і Шапакін, вийшов на волю.