Удень повітря столиці майже повернулося до норми

Концентрація продуктів горіння у повітрі столиці опівдні знизилася майже до норми завдяки зміні напрямку вітру, проте увечері вона знову може зрости через зниження температури

Про це на брифінгу в четвер заявив головний державний санітарний лікар м. Києва Олег Рубан, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Динаміка лабораторних досліджень, які здійснюються нашою службою щогодини, така: на  10:00 перевищення сірчистого ангідриду в повітрі становило 5-7 разів, на 11:00-12:00 ми вже отримали результат по Києві перевищення в 3-4 рази, а на 13:00-14:00 отримали в 1,2-1,5 раза", - сказав Рубан.

Він додав, що це насамперед пов'язано з природними умовами, зокрема, зміною напрямку вітру, а також  проведеними організаційними заходами - зменшенням кількості автотранспорту в столиці та поливанням вулиць.

Рубан зазначив, що сьогодні увечері і завтра концентрація шкідливих речовин у повітрі може підвищитися у зв'язку із зміною температурного режиму або напрямку вітру, тож київська влада продовжить моніторинг повітря та інформування населення.

У зв’язку з розповсюдженням продуктів горіння сьогодні у школах Києва буде скорочено навчальний день, а у п'ятницю, 4 вересня, навчальний процес буде призупинено взагалі.

Наразі міська влада вживає низку оперативних заходів, щоб знизити вміст небезпечних речовин у повітрі. За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням за можливості не користуватися приватними авто. А великим вантажівкам буде обмежений доступ до столиці.

В свою чергу, радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк запевняє, що для істерики немає жодних причин.