Вісім країн ЄС закликали Росію звільнити Сенцова й Кольченка

Міністри закордонних справ північних і балтійських країн закликали звільнити незаконно викрадених і ув'язнених громадян Естонії та України

Про це йдеться у спільній заяві Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Ісландії, Естонії, Литви та Латвії, повідомляє Європейська правда, передає Еспресо.TV.

Дипломати на зустрічі у Копенгагені  назвали викрадення  і незаконне утримування офіцера поліції безпеки Естонії Естона Кохвера "явним порушенням міжнародного права". Вони засудили це і закликали Росію діяти згідно з міжнародними зобов'язаннями та звільнити Кохвера.

Також вони закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова і Олександра Кольченка та гарантувати їхнє безпечне повернення в Україну. Крім того, очільники дипвідомств домовилися уважно стежити за процесом проти української льотчиці і народного депутата Надії Савченко і вимагати справедливого розгляду її справи.

Нагадаємо, 25 серпня суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі, Кольченка - до 10 років за звинуваченнями в організації терактів у Криму.