Під ГПУ варили какао з кров'ю і вимагали покарати Матіоса

Активісти провели під Генпрокуратурою акцію "Не дай знищити армію"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Майдан Прес Центр.

"Анатолій Матіос – зрадник Батьківщини. Якщо за тиждень президент чи прокурор не відреагують – ми почнемо розкладати намети під Адміністрацією президента", - заявляють організатори акції.

Вони провели під Генпрокуратурою символічну акцію: в "Іловайському" та "прокурорському" котлах варили гарячий шоколад, який символізує бізнес президента, з сухою бичачою кров’ю, що символізує кров бійців АТО, та молоком. Цим активісти хотіли показати, що добровольці гинуть або на війні, або – від рук прокурора. 

Як передає кореспондент Майдан Прес Центр, у заході взяли участь близько сотні бійців АТО, волонтерів, правозахисників та адвокатів.

Президенту України та генеральному прокуророві надіслали офіційне звернення з вимогою протягом тижня звільнити з посади головного військового прокурора України Анатолія Матіоса. Вони обвинувачують його в тому, що було порушено справу проти 51-ї механізованої бригади, бійці якої потрапили в російський полон та відмовилися зрадити присязі; у тому, що ніхто не знає справжню кількість жертв "Іловайського котла".