Під Щастям при спробі розслідувати розстріл мобільної групи загинув військовий

У районі міста Щастя на Луганщині 3 вересня підірвався на фугасі український військовий Володимир Киян з позивним "Тайфун"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив волонтер Юрій Касьянов, передає Еспресо.TV.

"Вони вбили Тайфуна. Володимир Киян, позивний "Тайфун" сьогодні підірвався на фугасі недалеко від того місця, де вчора розправилися з мобільною групою по боротьбі з контрабандою", - написав Касьянов.

Він зазначив, що загиблий брав участь у найжорстокіших боях в районі Луганська.

"Його підрозділ тримав ТЕС, і після виведення десантників його попросили залишитися. 9 вересня у нього мав бути дембель", - наголосив волонтер.

За його словами, Киян мав намір розібратися в обставинах загибелі волонтера Андрія Галущенка.

"Він сказав: "Я не можу звинувачувати без фактів. Я завтра поїду, всі перевірю, подивлюся сам". Ось, поїхав... ", - написав Касьянов.

Він також звернувся до президента, начальника Генштабу, міністра оборони, міністра внутрішніх справ, голови СБУ з вимогою повного, неупередженого розслідування.

"Я сам стикався з невиправдано жорсткими заходами безпеки з боку підрозділів 92-ї бригади в радіусі 10-15 км від переправи. Війська стоять не на лінії розмежування, яка проходить по Сіверському Донцю, а в тилу, оберігаючи "сіру зону" від чужих очей. В червні ми намагалися потрапити туди - не допомогли навіть команди з штабу АТО, не змогли туди проїхати офіцери ССО, потрапили там в засідку бійці батальйону "Золоті ворота" і група 8-го полку спецназу", - підкреслив Касьянов.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука підтвердив, що Киян їздив особисто перевірити версію загибелі мобільної групи.

"Тайфун". Легендарний боєць! Вирішив особисто перевірити свою версію загибелі мобільної групи і... За відомостями з двох джерел: жодна ДРГ в той район не виходила", - написав Тука на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Тука заявив, що мобільну групу з правоохоронців і волонтерів під Щастям розстріляли не бойовики, а "хтось із наших".

Нагадаємо, 2 вересня в районі Щастя Луганської області обстріляли зведену мобільну групу, в результаті чого двоє осіб загинуло, четверо отримали поранення.

Як стало відомо, тоді при виконанні бойового завдання загинули старший лейтенант податкової міліції Дмитро Жарук, співробітник Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, та волонтер Андрій Галущенко.