Право громадян на захист - те, що турбує українців сьогодні, - Учайкін

Голова "Української асоціації власників зброї" Георгій Учайкін прокоментував першу петицію на сайті президента, яка набрала необхідну кількість голосів для її розгляду главою держави

Свою думку він висловив у ефірі програми "Телеекспрес" на Еспресо.TV.

"Законодавчо затвердити право громадян України на захист" - це тема петиції. Це те, що турбує сьогодні українців і вони масово висловлюються на підтримку цієї петиції. Звісно, щоб забезпечити це право, ми запропонували два законодавчих інструменти", - каже Георгій Учайкін.

За його словами, один з них – закон про цивільну зброю і боєприпаси.

"Такий, який є в усіх країнах Європи і в переважній більшості країн світу. Другий інструмент – доповнити статтю 27 Конституції певними змінами для того, щоб громадяни отримали право захищати не тільки себе і власне майно, а ще і територіальну цілісність і конституційний лад в Україні", - наголосив Учайкін.

Він вважає, що петиція набиратиме голоси і надалі через актуальність питання.

"Коли ми сказали простими, зрозумілими речами, що мова йде не про зброю взагалі, а ваше право на захист, а для того, щоб це право гарантувати, треба ухвалити деякі документи. Тому ця петиція набирає такими темпами голоси. На понеділок очікую тисяч 40-45 підписів за цю петицію. Люди будуть дедалі більше приєднуватися для цієї ініціативи", - сказав Георгій Учайкін. 

Нагадаємо, на сайті президента набрала необхідну кількість голосів (25 000) перша петиція, що стосуватиметься права володіння вогнепальною зброєю.