Президент Сирії поділиться владою з опозицією, - Путін

Президент Росії заявив у п'ятницю, 4 вересня, що президент Сирії Башар Аль-Асад готовий провести позачергові парламентські вибори і може поділитися владою із "здоровою" опозицією

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Москва дала ясно зрозуміти, що не хоче бачити повалення Асада і закликала його зарубіжних супротивників, включно зі США і Саудівською Аравією, співпрацювати з Дамаском в боротьбі з "Ісламською державою".

"Ми дійсно хочемо створити якусь міжнародну коаліцію для боротьби з тероризмом і екстремізмом", - сказав Путін додавши, що він говорив з президентом США Бараком Обамою щодо цього.

"Ми також працюємо з нашими партнерами в Сирії. Загалом, є розуміння, що це об'єднання зусиль у боротьбі з тероризмом має йти паралельно певним політичним процесам в самій Сирії. І сирійський президент погодиться з усім аж до проведення дострокових виборів, скажімо, парламентських, і налагодження контактів з так званою здоровою опозицією, залучивши її до уряду", - сказав Путін.

Москва хоче, щоб проведення авіаударів коаліції під керівництвом США по позиціях "Ісламської держави" координувалося із сирійською та іракською арміями, а також курдськими силами.

Як ми повідомляли, Путін визнав, що Росія допомагає Сирії технікою та підготовкою військових.