Росіяни познущалися в соцмережах над геніальним фізиком Хокінгом через його інвалідність

Реакція російських користувачів соціальних мереж на фотографію геніального англійського фізика-теоретика Стівена Хокінга викликала обурення в мережі

Відповідний пост на своїй сторінці у Facebook опублікував російський бізнесмен, засновник рекламно-девелоперського агентства ICube, блогер Ілля Варламов, пише Еспресо.TV

Як відомо, Хокінг є одним з найбільш компетентних фахівців у фізиці серед сучасних учених. Зокрема, він довгий час займається питанням вивчення походження чорних дір у космосі.

Тіло вченого практично повністю паралізоване внаслідок хвороби. Перші ознаки бічного аміотрофічного склерозу почали проявлятися у Хокінга ще на початку 1960-х років, проте хвороба прогресувала не надто швидко. З кінця 1960-х він почав користуватися коляскою.

В даний момент рухливість залишилася лише в мімічних м'язах щоки, навпроти якої закріплений спеціальний датчик, що допомагає здійснювати Хокінгу управління комп'ютером, за допомогою якого вчений спілкується. Нещодавно стало відомо, що компанія, яка "подарувала" видатному вченому Стівену Хокінгу голос, тепер готова поділитися технологію з усім світом.