Творці "Гри престолів" показали нового головного героя

У наступному сезоні популярного серіалу глядачі побачать жорстокого Еурона Грейджоя, роль якого виконає Йохан Філіп Асбек

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Hollywood Reporter.

У шостому сезоні серіалу "Гра престолів" з'явиться новий ключовий персонаж: глядачі побачать Еурона Грейджоя, роль якого виконає датський актор Йохан Філіп Асбек, відомий за телефраншизою "Борджіа".

Персонаж з'являється в книзі "Бенкет стерв'ятників" із серії романів "Пісня Льоду та Полум'я" Джорджа Мартіна, за якою знімається серіал. Еурон виношує плани щодо завоювання Вестероса в союзі з Дейєнеріс і її драконами. Він є капітаном корабля "Мовчазний", а його команда складається з німих, чиї язики він власноруч вирвав.

Еурон на прізвисько Вороняче Око є дядьком Теона і Яри, а також братом Бейлона Грейджоя. У книгах він вважається найкрасивішим з синів Квеллона Грейджоя, описується як високий блакитноокий брюнет, носить акуратну темну борідку, часто посміхається і виглядає молодше своїх років.

У шостому сезоні Асбек приєднається до інших нових акторів саги - затвердженого на роль триокого ворона Макса фон Сюдова і Ієна Макшейна, роль якого не уточняється.

Асбек знімався у фільмі "Люсі" і серіалі "Вбивство", а також з'явиться в історичній картині Тімура Бекмамбетова "Бен-Гур", в якій виконає роль Понтія Пілата.

Зйомки шостого сезону "Гри Престолів" почалися в липні. Сюжет епізодів буде заснований не тільки на вже опублікованих книгах письменника, але й на ще не опублікованих.