В адміністрації Путіна влаштували переворот у владі "ДНР", - ЗМІ

Московські куратори ватажків "ДНР" в адміністрації президента Росії Владислав Сурков та В'ячеслав Володін борються за окупаційну владу в Донецьку

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Новости Донбасса".

"У незаконній організації "ДНР" заявляють про "переворот". Такі чутки активно поширюють в соціальних мережах. Зокрема, з різних джерел надходить інформація про те, що членів "ДНР" Андрія Пургіна та Олексія Александрова не пропускають з Росії на окуповану територію Донецької області в пункті пропуску "Успенка". У той же час, в окупованому Донецьку під керівництва Дениса Пушиліна пройшло засідання так званої "народної ради". Таким чином, серед членів "ДНР" почали поширюватися чутки про захоплення Пушиліним і його прихильниками окупаційної влади", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив журналіст Олексій Мацука в прямому ефірі "Громадського ТБ Донбасу", Андрій Пургін поїхав до Москви для переговорів з першим заступником керівника адміністрації президента Російської Федерації В'ячеславом Володіним.

"Як відомо, Володін має давню ворожнечу з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Внутрішній конфлікт триває. По суті, Денис Пушилін - людина Суркова. А Пургін - представник Володіна. Просто ми спостерігаємо боротьбу за владу між російськими діячами Сурковим і Володіним", - повідомив Мацука.

У мережі також з'явився аудіозапис телефонної розмови, в ході якого, імовірно, Олексій Александров розповів, що з ним сталося на пункті пропуску.

Російський політичний діяч Едуард Лимонов у своєму "Живому Журналі" підтвердив цю інформацію.

"У ДНР надзвичайна ситуація. Розміщаю дві надісланих мені повідомлення без коментарів: доводжу до відома, що мною отримана в 13:49 інформація про те що "Андрія Пургіна (Голова Народної Ради ДНР) та Олексія Александрова не впускають на територію ДНР співробітники МДБ ДНР. Пургін і Александров в даний момент на пропускному пункті "Успенка". Депутати Народної Ради ДНР, прихильники Пургіна вказують, що до цього причетний Денис Пушилін. Депутати просять максимально оповістити про те, що відбувається", - написав Лимонов.

Також він зацитував друге повідомлення:

"Депутати Т.А, Дворядкіна, Е.Б.Шафтнер та інші заблокували трибуну в сесійній залі. Частина депутатів виїхала в "Успенку" до Пургіна. Пушилін взяв на себе повноваження зі звільнення обраних народом депутатів, які залишили сесійну залу. У Донецьку залишаються поки прихильники Пургіна Дворядкіна і Шафтнер".

Пізніше Лимонов написав, що в сесійній залі, де проходило засідання членів "ДНР", які називають себе "депутатами", затримали журналіста, який знімав на відео те, що відбувається в залі.

На пункті пропуску зав'язалася бійка. Лимонов повідомляє, що "депутатів" відбили, проте пізніше рух заблокували озброєні люди.