ГПУ викликала на допит виключених з "Самопомочі" нардепів. Документ

П'ятьох виключених із "Самопомічі" нардепів викликають на допит до ГПУ у справі про начебто підкуп депутатів в обмін на голосування за зміни до Конституції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook одного з виключених з фракціїї нардепів Віктора Кривенка.

"Ось і мій перший допит в житті буде", - написав він і опублікував фотокопію виклику на допит.

У документі зазначається, що в рамках досудового розслідування у відповідному кримінальному провадженні до управління Генпрокуратури з розслідування корупційних злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, запрошуються Ганна Гопко, Остап Єднак, Павло Кишкар, Віктор Кривенко та Вікторія Пташник.

Нагадаємо, п'ять нардепів із "Самопомочі" підтримали внесення змін до Конституції щодо децентралізації, проігнорувавши позицію фракції. 

Хоча на засіданні фракції "Об'єднання "Самопоміч" депутати прийняли рішення голосувати проти внесення змін до Конституції.

Після цього фракція "Самопоміч" виключила зі свого складу 5 нардепів, які підтримали зміни до Конституції.

Зазначимо, що напередодні голосування щодо децентралізації львівський мер та голова "Самопомочі" Андрій Садовий повідомляв, що його нардепів хочуть підкупити щодо голосування по Конституції і заявив, що "деякі нардепи вагаються".

Після цього Генеральна прокуратура відкрила провадження про підкуп нардепів і викликала на допит Андрія Садового.

Зокрема 29 серпня внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали досудове розслідування кримінального провадження за фактом пропозиції невстановленими особами надання неправомірної вигоди народним депутатам України фракції "Самопоміч" за підтримання ними 31 серпня 2015 року в першому читанні проекту Закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)".