Конгрес США наприкінці вересня проведе форум на підтримку України

У Конгресі США 25 вересня відбудеться форум "Україна продовжує боротьбу за свободу: Ризик провалу Заходу у наданні політичної, економічної та гуманітарної допомоги"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сторінку події у Facеbook.

"Більшість дебатів у Вашингтоні, пов’язаних з війною Росії проти України, зі зрозумілих причин зосереджені на військовому і політичному аспектах. Утім, те, що почалося як людська трагедія, стало повноцінною гуманітарною катастрофою. Понад 2 млн людей були змушені залишити свої домівки. За оцінками ЮНІСЕФ, постраждали 1,7 млн дітей. Ми вважаємо, що цю ситуацію сильно недооцінюють, і вона не стає складовою дискурсу державної політики", – зазначають організатори.

Захід має охопити всі аспекти допомоги Україні, проте найбільше зосередитися на гуманітарних потребах. Дискусії відбудуться навколо допомоги, наданої урядом США, ЄС, міжнародними установами і приватним сектором у Сполучених Штатах і в Україні.

Організатори очікують на участь у форумі генерала армії США Веслі Кларка та дружину президента України Марину Порошенко, а також низку американських та українських високопосадовців.