Мера Бухареста спіймали на хабарі у 25 тис. євро

Співробітники румунського Національного управління по боротьбі з корупцією затримали проти ночі з суботи на неділю мера Бухареста Соріна Опреску

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Соріна Опреску затримали під час отримання хабара (авансу) в 25 тисяч євро (загальна сума хабара складала 60 тисяч євро).

"У 2013-2015 роках у місцевій адміністрації муніципії Бухареста була утворена спеціальна група, до якої прилучився і мер Сорін Опреску. Члени групи примушували економічних агентів, що укладають контракти з мерією, виплачувати (у вигляді хабарів) частину прибутків співробітникам місцевої публічної адміністрації", - йдеться у рішенні про затримання бухарестського градоначальника.

Відомо також, що відповідальні особи в мерії Бухареста сприяли економічним агентам під час отримання вигідних контрактів, а бізнесмени, у свою чергу, зобов'язані були "віддячити" чиновникам певним відсотком від  прибутку.

У неділю, 6 вересня, трибунал Бухареста має намір розглянути позов Національного управління по боротьбі з корупцією про арешт градоначальника строком на 29 днів.