Місія МВФ працюватиме в Україні до 2 жовтня, - Порошенко

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Україні до 2 жовтня

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час спільного брифінгу з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Він нагадав, що на сьогодні Україна отримала лише 38% коштів, передбачених загальною програмою підтримки нашої держави МВФ.

"І ми домовилися про чіткий графік дій. Уже у вересні до нас приїжджає місія МВФ, яка продовжить свою роботу до 2 жовтня", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що за підсумками місії вже в жовтні можуть бути подані пропозиції і звіт щодо реформ в Україні на засідання Ради директорів МВФ.

Глава держави також підкреслив, що липневе рішення Ради директорів МВФ сформувало потужний фундамент для проведення реформ в Україні.

Попередня місія МВФ працювала в Україні з 12 травня до 11 червня.

Наступна місія має прибути в Україну 22 вересня й почне переговори з владою щодо другого перегляду програми співробітництва між Україною та МВФ.

Повідомлялось, що Україна і МВФ реалізують чотирирічну програму кредитування економіки України загальним обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Перший транш у рамках програми обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня – відразу після схвалення програми. Рада директорів МВФ 31 липня схвалила виділення другого траншу кредиту для України розміром 1,7 млрд дол. Кошти другого траншу отримано на рахунки НБУ 4 серпня й зараховано в золотовалютні резерви у повному обсязі.

Другий перегляд програми з метою можливого надання третього кредитного траншу очікується восени.

Загальний обсяг коштів, які Україна може отримати від МВФ за підсумками року, становить 10 млрд дол.

Нагадаємо, голова МВФ Крістін Лаґард заявила, що зростання світової економіки буде слабшим, ніж очікували раніше.