Поліція затримала настоятеля Києво-Печерської Лаври за порушення ПДР, той відправив полісменів "до церкви"

На в'їзді у Києво-Печерську Лавру патрульна поліція зупинила священика, настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла на "Мерседесі" S-класу, який порушив правила дорожнього руху

Про це пише Еспресо.TV.

Коли поліцейський зробив зауваження священику, той не захотів прислухатися, а запропонував патрульному спочатку подумати про свою душу, а потім робити йому зауваження. 

"Водій робить те, що я йому скажу. Якщо я дозволю, візьмете у нього права, якщо я не дозволю - не візьмете. Нічого, що він порушив. Слава Богу",- заявив отець.

Священик не відреагував на зауваження патрульних щодо порушення ПДР, заявивши, що вже "22 роки тут їздить, а вони лише три тижні".
Також отець намагався звинуватити полісменів у тому, що вони "порушили сьогодні", бо не були у церкві.

Патрульним не вдалося виписати батюшці штраф.

"Враховуючи присутність значної кількості віруючих, патрульні вирішили не ескалувати конфлікт та не здійснювати заходів для затримання правопорушника. Правильність такого рішення було вивчено керівництвом Департаменту патрульної служби. 
Нагадуємо, що патрульні поліцейські неоднаразово оформлювали адміністративні матеріали відносно осіб, які намагались вплинути власним службовим чи іншим становищем.
Запевняємо, що для нової патрульної поліції жоден статус правопорушника не може бути "індульгенцією" від відовідальності", - повідомили на сторінці патрульної поліції у Facebook.