Прем'єр Молдови вибачився за те, що "громадяни змушені виходити на протести"

Прем'єр-міністр Молдови Валерій Стрєлєц зустрівся в неділю з представниками контактної групи, яку сформували протестувальники

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Якщо у вас (активістів - Ред.) є бажання обговорювати, ми готові сісти за стіл переговорів і обговорювати. У вас великий пакет вимог, які ми готові вивчити і виконувати в установленому порядку і законнним чином. Ми відкриті для діалогу, тому я перебуваю тут, прийшов на роботу, щоб зустрітися з вами", - сказав голова молдовського уряду активістам.

У відповідь на вимогу про зустріч з усім керівництвом республіки він сказав, що передасть це прохання президенту і голові парламенту. 

Також прем'єр Молдови вибачився за те, що "громадяни змушені виходити на протести".

"Я вибачаюся за те, що в країні склалася ситуація, в якій громадяни змушені виходити на протести. Хочу нагадати, що я несу відповідальність за те, що відбувається після 31 липня, коли було сформовано новий уряд. Нагромаджені проблеми не вирішуються відразу, для цього потрібен час. Ми готові обговорити всі питання, потрібна стабільність, щоб вирішувати проблеми", - додав він. 

Зазначимо, сьогодні, 6 вересня, на площі Великих національних зборів у Кишиневі відбувається багатотисячний антиурядовий мітинг.  Мітингарі, що вийшли на акцію протесту, виступають проти чинної влади. На їхню думку, влада винна в соціально-економічній кризі країні.

Повідомлялось, що в процесі мітингу між протестувальниками і поліцією сталися зіткнення, одну людину доставили в лікарню.