Суд дозволив проросійським активістам проводити в Одесі акцію

Окружний адмінсуд Одеської області заборонив акцію громадської організації "Одеська народна рада Майдану" 6 вересня, але дозволив акцію проросійських активістів у центрі міста

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Як повідомляється в копії постанови суду, яку надав учасник судового засідання - координатор громадської організації "Рада громадської безпеки" Руслан Форостяк, "суд постановив задовольнити адміністративний позов виконкому Одеської міськради до ГО "Одеська народна рада Майдану" й обмежити реалізацію права на мирні зібрання шляхом заборони проведення 6 вересня з 14-ї до 21-ї години патріотичних пікетів на площі Незалежності Одеси - вулиці Корольова".

Постанову ухвалила суддя адмінсуду Елла Катаєва.

Водночас, за словами Форостяка, суд відмовився задовольнити такий же позов виконкому Одеської міськради до ГО "Голос Одеси" і санкціонував проведення сьогодні на площі Незалежності міста акції місцевих "антимайданівців", інтереси яких представляв на судовому засіданні комуніст Моріс Ібрагім та інші проросійські активісти.

"Рішення судді Катаєвої про проведення в Одесі провокаційної акції "антимайданівців" у вигляді фотовиставки "Одеська Хатинь" оскаржено в Апеляційному окружному адміністративному суді ", - зазначив Форостяк.
На його думку, йдеться про рішення, яким санкціоновано розхитування ситуації в Одесі, хоча неприпустимо "дозволяти качати тут провокації, хто б за ними не стояв".

Нагадаємо, представники Координаційної ради одеського Євромайдану та низки інших патріотичних організацій провели 31 серпня пікетування адмінбудівлі Одеської облдержадміністрації, вимагаючи від влади не допустити проведення на початку вересня провокаційних антиукраїнських акцій в обласному центрі.

"Ми вимагаємо від міської та обласної влад, в тому числі правоохоронців, не допускати розпалювання в місті сепаратистських настроїв та міжнаціональної ворожнечі, які намагаються сіяти представники місцевих проросійських кіл, які оголосили про наміри провести на початку вересня серії антиукраїнських акцій під назвою "Одеська Хатинь", як називають комуністи та екс-"регіонали" трагедію 2 травня 2014 року", - зазначив Гуцалюк.

У зверненні Координаційної ради одеського Євромайдану та інших патріотичних організацій наголошується, що "зібрання "куликівців" використовується як засіб антиукраїнської пропаганди, зокрема, за участю комуністів, представників партій "Родина", "Опозиційного блоку" та інших проросійських сил".