У кривавих подіях під Радою винні політики-організатори, - Порошенко

Президент Петро Порошенко вважає, що відповідальними за події біля Верховної Ради 31 серпня є не тільки активісти, які кидали гранати, але й політики, які організували сутички

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, передає Еспресо.TV з посиланням на  Українські новини.

"Безумовно, у цьому є відповідальність виконавців, які кидали гранати і петарди з цвяхами, і відповідальність керівництва політичних сил, які організували, сприяли і давали команди і, в тому числі, погоджували присутність там людей зі зброєю", - сказав Порошенко.

"Політичні керівники бачать іншу мету. Для них це спектакль, як би жахливо це не звучало, щоб отримати кілька зайвих мандатів у районній раді. Цьому було присвячено шоу під час ухвалення законопроекту про зміни до Конституції", - зазначив глава держави.

За його словами, також за те, що трапилося 31 серпня, лежить відповідальність на олігархах, які фінансують цих політиків.

Крім того, президент пообіцяв об'єктивне розслідування вказаних подій.

Нагадаємо,що 31 серпня Верховна Рада схвалила проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію.

Після цього мітингувальники, в тому числі з прапорами "Свободи", намагалися прорвати кордон правоохоронців під парламентом - у хід пішли палиці, камені та димові шашки, а згодом полетіли бойові гранати.

У результаті загинули троє бійців Нацгвардії.