Аграрна партія України іде на вибори без Петра Гадза

5 вересня Аграрна партія України провела позачерговий VІ з'їзд і оголосила про те, що йтиме на місцеві вибори самостійно

На з’їзді були присутні понад 400 делегатів та 200 гостей.

В ряди партії висловили бажання влитися низка громадських організацій та інших політичних партій. Зокрема на з’їзді меморандуми про співпрацю  підписали з громадськими асоціаціями – Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, "Всеукраїнська Рада Старійшин", "Спілка громадських організацій України "Народна рада", а також з політичними партіями  - Партією відродження села і Українською партією "Зелена планета".

В цей же день пройшли з’їзди "Народного руху", партії "Справедливість" та Християнсько-демократичного союзу України, на яких також були прийняті рішення поєднати зусилля з Аграрною партією України.

Не оминули на з’їзді і проблемні питання, зокрема, по Тернопільській області. Рішенням з’їзду було усунено з посади за порушення статуту голову Тернопільської обласної організації Аграрної партії України Петра Гадза. Підставою для такого рішення послужило самоусунення Петра Гадза від розвитку обласної організації партії та його відмова готувати партію до виборів.

Нагадаємо, що Петру Гадзу згідно Указу Президента України Віктора Януковича 24 серпня 2012 року присвоєно відзнаку Героя України. За отримання почесного звання з рук Віктора Януковича Петро Гадз неодноразово критикувався громадськістю Тернопільщини. Щоправда, сам Петро Гадз всі звинувачення відкидає, а своїх симпатій до "регіоналів" ніколи і не приховував. На парламентських виборах 2012 року за Партію регіонів у його рідному селі Зеленому, що на Тернопільщині за Партію регіонів було віддано 36% голосів. У 2004 році Петро Гадз виступав довіреною особою кандидата в Президенти України Віктора Януковича.