Донецький художник показав перформанс про залежність терористів Донбасу від Путіна

Відомий донецький художник Сергій Захаров з арт-групи "Мурзілка" представив у Львові перформанс "Картковий будинок"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Захід.нет".

Донецький фонд "Ізоляція" у Львові в рамках "Фестивалю переселенців і львів'ян" презентував проект донецького художника Сергія Захарова "Картковий будинок".

Сергій Захаров став дуже відомим після того, як створивши арт-групу "Мурзілка", виставляв на вулицях окупованого Донецька карикатури на ватажків "ДНР", за що був викрадений бойовиками та провів у полоні тривалий час.

"Картковий будинок" вже був показаний у Празі, в Парижі та, звичайно, у прифронтових містах - Краматорську, Слов’янську та Маріуполі.

Під час перформансу відвідувачі спочатку мають змогу роздивитися величезні гральні карти з карикатурами на терористів – Олександра Захарченка, Ігоря Плотницького, "Моторолу", Гіркіна та інших. В основі будиночку – джокер. Це – зображення президента Росії Володимира Путіна.

Автор ногою вибиває картку Путіна і будиночок миттєво розвалюється.

Художник вважає, що сенс його роботи простий та однозначний: якщо Путін піде з Донбасу, то дуже швидко там розпадеться справжній картковий будинок.

Фонд "Ізоляція", який зараз працює у Києві, "у вигнанні", працював в Донецьку. У 2010 році завод з виробництва ізоляційних матеріалів був перетворений на платформу для культурних ініціатив. У 2014 році завод захопили бойовики. Частина творів мистецтва знищена, а територію терористи використовують як тюрму.

Наразі до друку готується книга-комікс з сатиричними графіті про період полону та катування бойовиками Сергія Захарова, створена ним самим.