Кабмін звільнив керівника митниці Лікарчука

Кабінет міністрів задовольнив подання на звільнення заступника голови Державної фіскальної служби Костянтина Лікарчука

Про це на брифінгу заявила міністр фінансів Наталія Яресько, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українські новини".

"За пропозицією пана Насирова щодо звільнення пана Лікарчука з посади заступника глави ГФС сьогодні Кабінет міністрів задовольнив це подання", - заявила вона.

Перед цим глава ГФС Роман Насиров заявив, що Лікарчук виявився некомпетентним чиновником, який до того ж саботував рішення уряду.

"Костянтин Лікарчук виявився, я вже можу це констатувати, абсолютно некомпетентною людиною, на жаль. З самого початку роботи він відверто саботував рішення керівництва, рішення уряду України, Міністерства фінансів. Я як керівник ДФС не бачу ніяких результатів і досягнень на митному напрямку за останні три-чотири місяці ", - сказав Насиров.

За словами Насирова, Лікарчук замість роботи займався власним піаром і проводив час у "Фейсбуці".

Нагадаємо, через конфлікт всередині Державної фіскальної служби Лікарчук з початку вересня втратив будь-які повноваження, після чого зайнявся викриттям корупційних схем, про які йому нібито стало відомо. Зокрема, він повідомив про існування чорної каси на митниці і про закриття кримінальної справи стосовно радника Насирова після звернення верхівки влади.

Після цього глава Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насиров подав пропозицію до Міністерства фінансів і Кабінету Міністрів про звільнення свого заступника Костянтина Лікарчука та звинуватив його в корупції.