Наплив мігрантів розколов європейських християн, - The Economist

У той час, як європейські популісти кричать про загрозу мігрантів християнським цінностям, представники духовенства закликають до милосердя і надають біженцям допомогу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Economist.

Видання наводить приклади, як у Європі представники християнського духовенства закликають допомагати мігрантам, а політики використовують християнські цінності для агітації проти біженців.

Два роки тому Папа Франциск відвідав італійський острів Лампедуза, на який масово прибували мігранти. Тоді понтифік засудив "глобалізацію байдужості", а сьогодні закликав кожну християнську общину прийняти родину біженців. В Італії католицькі церкви та благодійні організації займаються допомогою мігрантам.

У Німеччині лідери прогресивних церкв стали головними критиками руху "Пегіда", який виступає проти поширення мусульманства у Європі. Отець Пауль Шпетлінг заявив на мітингу "Пегіди", що позиція руху "іде всупереч ключовим християнським уявленням про любов, милосердя і співчуття". Багато церкв У Німеччині дозволяють мігрантам жити на своїй території, звідки поліція не зможе їх арештувати.

У Франції рух "Secours Catholique" забезпечує їжею та теплими речами мігрантів, що прибувають у порт Кале після спроби потрапити до Британії. Англійський християнський рух CAFOD намагається змусити уряд прийняти більшу квоту біженців із Сирії. Афінський архієпископ закликав греків бути більш щедрими з мігрантами.

У той же час, лідер нової націоналістичної партії Італії "Північна ліга" Маттео Сальвіні назвав італійського єпископа Нунціо Галантіно "комуністом" за критику ксенофобії. Націоналісти із грецької партії "Золотий захід сонця" протестують проти того, щоб біженців впускали до країни. Вони також стверджують, що серед грецьких православних багато прибічників такої позиції.