Орбан вимагає у Німеччини та Австрії не пускати біженців

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вимагав від колег у Німеччині й Австрії негайно припинити пускати до себе біженців, які прибувають до Угорщини

Про це пише у понеділок видання Welt, передає Еспресо.TV.

"Уряди обох країн мають "чітко сказати", що не пустять більше біженців і закриють свої кордони", - пише видання із посиланням на інтерв'ю Орбана телеканалу ORF.

За словами угорського прем'єра, якщо Берлін і Відень не зроблять цього, до Європи зрештою будуть і далі приїжджати "мільйони людей".

Орбан запевнив, що у його держави достатньо "фінансових і політичних можливостей" впоратися з потоком біженців, проте всі вони прагнуть до Німеччини. "Це проблема не з нашого боку", - заявив прем'єр.

Це не перший виступ політика проти позиції Німеччини у питанні біженців. Він упевнений, що канцлер Ангела Меркель своїм рішенням ставить під загрозу Дублінські угоди, згідно з якими біженців варто реєструвати у тій країні, куди вони спочатку потрапили, після чого вони не мають права вимагати притулків в інших. Меркель же вирішила зробити виняток для біженців із Сирії. З минулого тижня чиновникам дозволено не відправляти тих, хто прибуває, назад у країну, з якої вони потрапили на територію ФРН, а брати їхні документи до розгляду.

Орбан також відзначився як один з найбільш ярих противників запровадження квот на розміщення біженців і в цілому того, щоб пускати на континент потоки мігрантів. Наприкінці минулого тижня на вокзалі у Будапешті скупчилося кілька тисяч біженців, що не хотіли реєструватися в Угорщині. Їх утримували до суботи. Проте у результаті до Австрії й далі до Німеччини лише за 2 дні вихідних виїхало майже 20 тисяч осіб.

Раніше Sunday Express повідомило, що до Європи під виглядом біженців проникли близько 4 тисяч бойовиків угруповання "Ісламська держава"