Росіяни кажуть, що Бубка дозволив їм забрати українку на Олімпіаду

Президент Національного олімпійського комітету Росії Олександр Жуков написав офіційного листа президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху, в якому повідомив про згоду президента НОК України Сергія Бубки на виступ українки Ганни Буряк за збірну Росії

За словами президента Федерації сучасного п'ятиборства Росії В'ячеслава Амінова, Олімпійський комітет Росії та НОК України домовилися про те, що колишня українська п'ятиборка Ганна Буряк може бути заявлена ​​за Росію на Олімпіаді-2016, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Олімпійські комітети України і Росії досягли домовленості, що Ганна Буряк тепер може виступати за Росію на Олімпійських іграх. Два тижні тому ми отримали офіційну згоду від Федерації сучасного п'ятиборства України з приводу цієї спортсменки. Жодних перешкод вже не існує. Президент Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков написав офіційного листа президенту МОК Томасу Баху, в якому повідомив про згоду президента НОК України Сергія Бубки на виступ Буряк за збірну Росії", - зазначив Амінов.

Буряк переїхала до Росії на початку 2014 року і звернулася до Федерації з проханням надати їй можливість виступати за російську збірну. 25-річна мешканка Луганська за Україну в 2012 році стала чемпіонкою світу у змішаній естафеті. У 2013-му виграла два етапи Кубка світу, здобула срібну медаль чемпіонату Європи в особистій першості і стала чемпіонкою світу в естафеті.

Міжнародний союз сучасного п'ятиборства дав офіційний дозвіл на виступ спортсменки за Росію на всіх міжнародних змаганнях, і вона взяла участь у двох останніх чемпіонатах світу. Однак питання про участь Буряк в Олімпійських іграх залежало від позиції НОК України.

За Росію на чемпіонаті світу-2015 Буряк разом з Максимом Кустовим посіла друге місце у змішаній естафеті.