Співзасновник Apple схвалив новий фільм про Джобса

Стів Возняк позитивно оцінив новий біографічний фільм про Стіва Джобса, головну роль у якому зіграв Майкл Фассбендер

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deadline.

Співзасновник корпорації Apple Стів Возняк зазначив, що в порівнянні з попередньою стрічкою, в якій головну роль зіграв Ештон Кутчер, картина з Майклом Фассбендером вийшла більш достовірною.

"Я дивився чорновий варіант і відчував, що бачу не акторів, а живих людей, у тому числі Джобса", - прокоментував Возняк.

Раніше в липні співзасновник Apple неоднозначно відреагував на байопік після виходу першого трейлера. Він зізнався, що власний образ, який втілив на екрані актор Сет Роген, його збентежив. Співзасновник корпорації зокрема, підкреслив, що він інакше розмовляє, хоча зміст його слів Роген передає вірно.

Кадр з фільму

Крім Рогена і Фассбендера у фільмі "Стів Джобс" з'являться Кейт Вінслет і Джефф Деніелс. Світова прем'єра запланована на 3 жовтня, в Україні фільм вийде на екрани 12 листопада.

Возняк особисто консультував сценариста Аарона Соркіна, але не вимагав показувати йому остаточний варіант сценарію, визнавши таке прохання неетичним.

Закритий показ стрічки відбувся на Теллурідському кінофестивалі в Колорадо. Кіноексперти назвали її одним з головних претендентів на премію "Оскар".

Фільм став одним з основних фігурантів скандалу зі зломом листування співробітників Sony Pictures. Студія розробляла байопік з розрахунком, що Джобса зіграє Крістіан Бейл, а режисером виступить Девід Фінчер. Після того, як обидва вибули з проекту, а суперечки керівництва Sony щодо картини стали надбанням громадськості, продюсер Скотт Рудін домовився про відновлення роботи в новому складі з Universal.

Стів Возняк створив перший комп'ютер Apple і разом з Джобсом став одним із засновників майбутньої корпорації. Він покинув її в 1985 році, після чого займався інвестиціями в ІТ-індустрію і відкрив кілька власних компаній.