Туреччина нанесла авіаудари по курдам

Туреччина завдала повітряних ударів по позиціях збройних курдських угруповань на південному сході країни у відповідь на напад на колону військових, унаслідок якого є загиблі й поранені

За словами турецьких силовиків, ціллю ударів стали 12 об’єктів збройного угруповання "Робітнича партія Курдистану", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на  "Радіо Свобода".

Це угруповання взяло на себе відповідальність за напад на турецьких військових у провінції Хаккарі, що недалеко від кордонів з Іраном та Іраком. Військове крило угруповання, так звані "Сили народної самооборони", заявило, що внаслідок нападу загинули 15 турецьких солдатів і була захоплена значна кількість зброї.

Турецькі військові підтверджують, що внаслідок підриву на мінах колони з двох військових машин із їхнього боку є "кілька" загиблих і поранених, але кількості наразі не називають.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, виступивши на телебаченні після нападу, пообіцяв ухвалити нову стратегію в "боротьбі з тероризмом" і запевнив, що влада країни діятиме рішуче.

Прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу перервав перегляд футбольного матчу відбору на чемпіонат Європи за участю турецької збірної і терміново повернувся до Анкари, щоб скликати термінове засідання силових структур.

Нагадаємо, у Туреччині двоє поліцейських були вбиті, ще кілька отримали поранення в результаті обстрілу поліцейської машини в південно-східній провінції Діярбакир.