У Національному антикорупційному бюро розпочали навчання детективів

У Національному антикорупційному бюро України розпочато навчання перших 70 детективів.

Про це голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський сказав сьогодні на брифінгу з приводу початку проведення тренінгів для перших детективів бюро, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні розпочато навчання перших 70 детективів, і до цього процесу залучені експерти з європейських країн", - сказав Томбінський.

Директор НАБ Артем Ситник додав, що серед експертів є також представники Канади, США, Грузії, а також українські експерти.

Томбінський вважає, що здійснення антикорупційних заходів в рамках діяльності антикорупційного бюро повинно закласти фундамент для нової України, де "корупція не буде перешкоджати мільйонам українців працювати і нормально жити, бо корупція, вона знищує суспільство , вона знищує державу та знищує усі ті правила гри, які потрібні для того, щоби надати і економічний поштовх, і таке ж нормальне політичне життя".

Томбінський нагадав, що успішний запуск НАБ необхідний для того, щоби створити можливості для безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Нагадаємо, нещодавно Порошенко зарахував Антикорупційне бюро до органів по боротьбі з організованою злочинністю.

28 липня розпочалося тестування на загальні здібності кандидатів на посаду детектива Національного антикорупційного бюро України. Раніше стало відомо, що детективів тренуватимуть спеціалісти з Британії.

Під час Шведсько-українського бізнес-форуму голова Антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що перші справи Антикорупційне бюро почне відкривати не раніше жовтня. За його словами, саме тоді буде укомплектовано штат. Пізніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав, що перші детективи Антикорупційного бюро вийдуть на роботу у вересні.