У Сирії британський дрон убив двох британців - членів "Ісламської держави"

У ході удару британського безпілотника в Сирії вбиті двоє британців, що вступили до лав екстремістського угруповання "Ісламська держава"

Про це повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Ціллю нападу був 21-річний британський громадянин Ріяд Хан. Як заявив Кемерон, атака безпілотника була зроблена "з метою самозахисту", оскільки Хан планував "варварські" напади на території Британії. Разом з Ханом 21 серпня в Раккке було вбито ще двох бойовиків угруповання, один з яких також був британцем.

У липні міністр оборони Британії Майкл Феллон заявляв, що британській армії слід розширити військові дії проти бойовиків екстремістського угрупування "Ісламська держава" в Сирії та Іраку.

Раніше міноборони Британії повідомило, що у військових діях проти джихадистів в Сирії вже беруть участь троє британських пілотів і ще як мінімум 23 військовослужбовців з Британії, незважаючи на відсутність офіційного дозволу з боку парламенту.

Варто зазначити, що парламент схвалив участь Британії у військових рейдах тільки в Іраку, але не в Сирії. Діяльність британських ВПС над територією Сирії в основному обмежувалася розвідувальними польотами та операціями з дозаправлення військових літаків у повітрі.