В СБУ прокоментували затримання трьох українських десантників у Криму

ФСБ заявила про затримання трьох зниклих українських десантників із 79-ї окремої аеромобільної бригади "за незаконний перетин кордону Росії", в СБУ у відповідь заявили, що "мета цієї інформаційної операції – показати, як у нас все не так, як у них"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Новое время

"Трьох українських військовослужбовців затримали за підозрою в незаконному перетині державного кордону Росії", - заявили в ФСБ

Водночас радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що мета заяви ФСБ є пропагандистською, і наголосив, що Крим є територією України.

"Ми вважаємо, що, фактично, те, що нам зараз підносить Росія, тобто те, що перебуває у межах їхньої контрпропагандистської діяльності, мета цієї інформаційної операції – показати, як у нас усе не так, як у них. Але є закон права володіння, і за цим законом Крим – це наша територія", - заявив він увечері 7 вересня.

Він також додав, що наразі деталі події уточнюються, зокрема, перевіряється одна з версій, висунута російською стороною – "незаконний перетин лінії розмежування з тимчасово окупованим Кримом".

Тандіт також заявив, що головне завдання зараз - повернути військовослужбовців назад.

"Зараз наше головне завдання – зробити все, щоб хлопців повернути. Вони туди не переходили, вони не хотіли туди цілеспрямовано переходити, нібито щось порушувати, здаватися, ставати заручниками. Хлопці туди потрапили за певних обставин, і ми повинні зробити все, щоб їх повернути", - заявив він.