В Єврокомісії кажуть, що переговори щодо ЗВТ закінчилися безрезультатно

Тристоронні консультації України, Росії та Євросоюзу на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі завершилися безрезультатно

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на офіційну заяву, опубліковану на сайті Єврокомісії за підсумками переговорів.

"Беручи до уваги різні думки, учасники зустрічі домовилися доручити експертам продовжити роботу на технічному рівні з метою розробити план на жовтень 2015 з практичними рішеннями проблем, піднятих Росією",   - говориться в повідомленні.

Також у Єврокомісії наголосили, що тристоронні консультації України, Росії та Євросоюзу на рівні міністрів пройдуть також наприкінці осені.

"Учасники домовилися зустрітися знову, щоб підвести підсумки роботи у листопаді 2015 року, щоб забезпечити взаємно узгоджений документ до кінця року", - говориться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, в Брюсселі відбулася новий раунд тристоронніх міністерських переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія щодо режиму дії зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Там Україна подала ЄС пропозиції щодо захисту від ембарго Росії. Водночас міністр закордонних справ Павло Клімкін зауважив, що переговори та консультації з Російською Федерацією доводять, що вона є непередбачуваним партнером. Також він наголосив, що український бізнес готовий не повертатися на ринок Росії.