Євросоюз прийме до 160 тис. мігрантів, - ЗМІ

У середу Європейська комісія представить план щодо вирішення кризи з мігрантами. Між країнами Євросоюзу можуть розподілити навіть 160 тис. біженців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

У середу президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер оголосить нові пропозиції Євросоюзу щодо вирішення кризи із нелегальними мігрантами. За різними повідомленнями, Європа готується прийняти від 120 до 160 тис. мігрантів та розподілити їх між країнами.

Французький президент Франсуа Олланд повідомив сьогодні, що Франція та Німеччина приймуть 24 тис. і 31 тис. мігрантів відповідно. Це їхня частка у загальному навантаженні Європи, яке складе 120 тис. мігрантів у 2016 році всього, передає Al Jazeera.

Як повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела у Євросоюзі, кількість мігрантів, які Європа готова прийняти, може бути навіть 160 тис. Таким чином, Німеччина прийме 40 тис., а Франція - 30 тис. біженців. Повідомляється, що попередній план розподілити країнами Європи біженців, що потрапили до Італії та Греції, включає також людей, що приїхали до Угорщини.

Угорський президент Віктор Орбан виступає проти європейских квот щодо розподілу мігрантів. Він вважає, що необхідно посилити контроль над кордонами Євросоюзу.

"Що це вирішить, якщо ми розподілимо 100 тис. людей, а тим часом мільйони прибудуть?", - заявив Орбан на зустрічі міністрів європейських країн у понеділок.

Нагадаємо, Німеччина виділить 6 млрд євро для допомоги мігрантам. Раніше повідомлялося, що Європа планує прийняти і розподілити 120 тис. мігрантів із країн Африки та Близького Сходу.