Британія та Австралія бомбитимуть "Ісламську державу"

Британія та Австралія планують завдати нових авіаударів по позиціях "Ісламської держави" у Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian та Reuters

"Ми не завагаємося зробити це ще раз. Якщо ми знаємо, що є імовірність збройних атак, якщо ми знаємо, хто за цим стоїть, ми повинні щось зробити", - заявив сьогодні міністр оборони Британії Майкл Феллон.

Британський уряд критикують за авіаудари по Сирії, у яких знищили авто із британськими джихадистами. Прем'єр Девід Кемерон підтвердив учора, що це він дозволив завдати авіаудар.

Австралійський уряд готовий підписати план, який дасть австралійським винищувачас-бомбардувальникам дозвіл на обмежені авіаудари по цілях "Ісламської держави" у Сирії, з яких терористи атакують Ірак.

"Ісламська держава завдає агресивних атак по Іраку з баз у Сирії... і ми знаходимся у стані війни з "Ісламською державою" від імені народу і конституційного уряду Іраку", - заявив австралійський міністр Кевін Ендрюз.

Нагадаємо, Джон Керрі попереджав Сергія Лаврова про загострення конфлікту проурядових сил в Сирії із коаліцією з боротьби з "Ісламською державою", яку очолюють Сполучені Штати Америки. Росія, як повідомляють численні ЗМІ, надіслала в Сирію авіацію та війська, що беруть участь у війні на боці Башара Асада.