Маргіналізація війни в Україні - одна із головних проблем Європи, - Дуда

Польський президент Анджей Дуда вважає, що маргіналізація війни в Україні та російської агресії є однією із найбільших та найнебезпечніших проблем Європи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Польське Радіо.

"Сьогоднішній Європі загрожують чотири найбільші проблеми. Це демографічна криза, криза Єврозони, імміграційна криза, а також небезпечна маргіналізація війни в Україні та російської агресії", – заявив президент Польщі Анджей Дуда під час відкриття XXV Економічного форуму в польському місті Криниця.

Економічний форум у Криниці є однією з найбільших у Центрально-Східній Європі щорічною конференцією, на якій зустрічаються політики, бізнесмени, діячі культури та самоврядування.

Анджей Дуда вкотре заявив про бажання Польщі активніше взяти участь у врегулюванні ситуації на Донбасі. Він нагадав, що мінські домовленості не виконуються у повному обсязі і навряд чи будуть, тому вже зараз варто задуматися, що Європа може запропонувати Києву після 31 грудня, коли порозуміння Мінськ-2 втратять силу.

"Конфлікт в Україні має закінчитися довготривалим миром, а не замороженням. А тривалий мир має означати повернення до міжнародно визнаних кордонів", - сказав польський лідер і закликав Європу до єдності у питаннях вирішення російсько-українського конфлікту.

Як приклад він навів переговори Німеччини з Росією щодо відновлення будівництва газопроводу Nordstream-2 в обхід Польщі.

Нагадаємо, нещодавно президент Франції Франсуа Олланд висловив сподівання, що з Росії можна буде зняти санкції.