МЗС проводить флешмоб на підтримку Сенцова і Кольченка

Дипломатичне відомство закликає розміщувати портрети політв'язнів та зображення із закликами випустити їх на свободу, а також використовувати тематичні хештеги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Міністерства закордонних справ України.

"8 вересня, за два тижні з дня виголошення російським судом вироку режисеру Олегу Сенцову та активісту Олександру Кольченку, Міністерство закордонних справ України проводить міжнародну онлайн-акцію на підтримку незаконно ув’язнених українців", - зазначається у повідомленні відомства.

Кампанія стане частиною масштабного світового марафону на підтримку українських політичних в’язнів в Росії.

Планується, що участь візьмуть усі закордонні представництва України по черзі, а також українські діаспорянські організації, правозахисні спілки та активісти по всьому світу.

МЗС закликає розміщувати на своїх сторінках у соцмережах зображення українських політв'язнів у Росії та використовувати хештеги #FreeSavchenko, #FreeSentsov, #FreeKolchenko, #LetMyPeopleGo.

Нагадаємо, два тижні тому суд виніс вирок кримським активістам Олегу Сенцову та Олександрові Кольченку. Вирок Надії Савченко, найімовірніше, винесуть після візиту Путіна в ООН, стверджують адвокати. Російський президент збирається вперше за 8 років поїхати до США для участі в Генеральній асамблеї ООН, яка відкриється 15 вересня та триватиме до 6 жовтня.