Палата громад Британії підтримала референдум про вихід із ЄС

Палата громад британського парламенту підтримала план прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона про проведення референдуму про членство Великобританії в ЄС до кінця 2017 року

Цю ініціативу під час засідання нижньої палати, яке тривало до опівночі, підтримали 316 депутатів, в той час як проти неї виступили лише 53 парламентарія.

Питання про проведення загальнонаціонального плебісциту тепер передане на розгляд вищої парламентської інстанції - палати лордів. Проведення референдуму було одним з передвиборних обіцянок прем'єр-міністра.

Привівши Консервативну партію чотири місяці тому до переконливої перемоги на парламентських виборах, він першим ділом запевнив виборців у тому, що подібне волевиявлення обов'язково відбудеться.

9 червня парламент Великобританії схвалив проведення референдуму щодо виходу країни з ЄС. Так, 544 депутати проголосували "за", 53 - "проти".

В кінці травня в Британії сформулювали питання на референдум щодо членства країни в ЄС наступним чином: "чи Сполучене Королівство залишатися членом Європейського Союзу?".

Даний референдум повинен пройти у Великобританії до кінця 2017 року. За результатами опитування, проведеного соціологічним інститутом Pew Research Center, на даний момент лише 36% громадян Великобританії виступають за вихід зі складу ЄС. 55% респондентів впевнені, що країна повинна зберегти свій статус члена Євросоюзу.