Президент МОК підганяє японців зі створенням нової емблеми Олімпіади-2020

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах порадив оргкомітету Олімпіади-2020, яка пройде в Токіо, швидше вибрати нову емблему Ігор

Про необхідність якнайшвидше обрати нову емблему Бах сказав під час зустрічі з генеральним секретарем оргкомітету Олімпіади-2020 Юкіхіко Нуномурою, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Kyodo.

Представник японської сторони на зустрічі приніс вибачення за скандал з емблемою, від якої в підсумку довелося відмовитися через підозри в плагіаті, і пообіцяв, що господарі Ігор ретельно працюватимуть над вибором нового логотипу.

Скандал навколо емблем Олімпіади і Паралімпіади 2020 виник після того, як вони були офіційно представлені в Токіо 24 липня. Згодом бельгійський дизайнер Олів'є Дебі, який розробив в 2013 році логотип для театру в Льєжі, висловив думку, що між його роботою і емблемою Олімпіади-2020 - символічним зображенням букви "Т", виконаним з простих геометричних фігур, є схожість. 14 серпня він подав позов до бельгійського суду з вимогою до МОК відмовитися від використання цього логотипу. 1 вересня організаційний комітет Олімпіади-2020 в Токіо оголосив про відмову від скандальної емблеми.

Тим не менш оргкомітет Олімпіади-2020 вже витратив на атрибутику з забракованою емблемою близько $500 тис.