"Газпром" не зміг продати Європі газ на аукціоні через завищені ціни

У перший день торгів на спеціальному аукціоні "Газпрому" з продажу газу для європейських споживачів укласти угоди не вдалося через високу ціни торгів

Торги стартували в офісі "Газпром експорту" в Санкт-Петербурзі, їх відкривали глава компанії Олена Бурмістрова та заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає Еспресо.TV з посиланням на російське РБК.

За чотири дні - з 7 по 10 вересня - "Газпром експорт" планує продати 127 лотів загальним обсягом 3,2 млрд куб. м газу з поставкою по трубопроводу "Північний потік" через чотири пункти в Північно-Західній Європі: Greifswald NEL, Greifswald OPAL, Gaspool VP і Olbernhau II. Газ планують поставити в зимовий період протягом півроку. За словами Олени Бурмістровою, на перший електронний аукціон надійшло 43 заявки, відбір пройшли 39 компаній. Переможцем аукціону призначається учасник, який запропонував найбільшу ціну, а за наявності рівних заявок покупцем стає першим запропонував цю ціну.

За словами джерел Інтерфаксу, перша торгова сесія аукціону завершилася без єдиної угоди через занадто високої ціни лотів, яка не притягнула покупців. У прес-службі "Газпром експорту" результати першого торгового дня не коментують.

Нагадаємо, 7 Вересня "Газпром експорт" провів перший аукціон з продажу природного газу в Європі з поставкою в опалювальний період 2015-2016 рр.