Тягнибок подасть позов до суду проти Авакова за неправдиві звинувачення

У вівторок, 8 вересня, голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок подасть позов до Печерського районного суду міста Києва щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Про це він повідомив журналістам перед допитом в Головному слідчому управлінні Міністерства внутрішніх справ у Києві, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні я підписую позовну заяву до Печерського районного суду Києва щодо захисту честі та гідності, спростування недостовірної інформації та захисту ділової репутації відносно заяв міністра внутрішніх справ Авакова", - повідомив пан Тягнибок.

Він уточнив, що позовну заяву він подає у зв'язку з тим, що міністр внутрішніх справ опублікував звинувачення його, а також його політичної сили у винності в смерті і пораненнях нацгвардійців під Радою 31 серпня.

"Упевнений, що українська законодавча база, українська Конституція, зокрема, 62-га стаття, а також Європейська конвенція з прав людини дозволить нам в судовому порядку перемогти нинішніх чиновників, які вирішили, що Бога за бороду схопили, і, прикриваючись європейським шляхом, Європою, діють виключно старими методами", - додав він.

"Свободівець" уточнив, що прийшов на допит як свідок і що йому прийшла повістка, проте в ній не вказана адреса, де має відбутися допит, неправильно вказано його домашню адресу, а також неправильно вказано його по батькові.

"Цікаво, що і цього разу правоохоронні органи не змогли мені правильно вручити повістку. Якщо я минулого разу йшов на допит через Інтернет, через ЗМІ, то цього разу, навіть виписавши мені повістку, вони неправильно вказали мою домашню адресу, навіть ім'я та по батькові написали Олег Володимирович, хоча, багато хто знає, що я є не Володимировичем", - додав він.

Нагадаємо, 31 серпня під час проведення мітингу біля Верховної Ради виникла сутичка з працівниками правоохоронних органів, під час якої мітингувальники застосували фізичну силу та вибуховий пристрій, а саме ручну оборонну гранату РГО з осколочними елементами.

За останніми даними, внаслідок сутичок три людини загинули, понад 150 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Раніше у прес-службі ВО "Свобода" повідомляли, що Тягнибок прийде на допит 4 вересня.