У Брюсселі фермери палять шини

Фермери у Брюселі вимагають від Євросоюзу допомоги для своїх господарств, а для підтвердження серйозності своїх вимог підпалили шини біля поліцейського кордону

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Brussels Times яке цитує агентство Belga.

У вівторок в Брюсселі продовжились протести фермерів, які вимагають від Євросоюзу вжити негайних заходів для підвищення закупівельних цін на молоко, свинину та яловичину.

Вони знизились, як пише Business Insider, через комбінацію кількох факторів. Зокрема, йдеться про падіння попиту Китаю, російське ембарго та зміну дієти європейців.

У вівторок процесія з 4800 демонстрантів та 385 тракторів підійшли до місця розташування офісів структур Євросоюзу. Там їх чекала друга група мітингарів.

Поліція підрахувала, що загалом у протестах бере участь 7000 фермерів та близько 1000 тракторів.

Кілька полісменів були поранені під час демонстрації. Одного було госпіталізовано з травмою ноги, іншому допомогу надали на місці. Нікого не затримано.

Під час одного з інцидентів зіткнення з поліцією фермери намагались трактором прорвати кордон поліції. Проти протестуючих застосували водомет. Також протестувальники влаштували кілька вогнищ, переважно із шин.

Також у поліцію, як і в попередні дні протесту, кидають яйцями.

У понеділок демонстрація фермерів на площі Шумана в центрі Брюсселя також вилилась у сутички з поліцією.

Перед цим у понеділок відбулася зустріч міністрів сільського господарства країн Євросоюзу. Фермери протестували під Європарламентом, пригнавши туди кілька тисяч тракторів та атакуючи поліцейських яйцями й молоком. Також стало відомо, що для вирішення кризи на ринку сільськогосподарської продукції ЄС виділить 500 млн євро.