Жителі Неаполя вийшли на марш, вражені героїчною смертю українця

Вулицями італійського міста Неаполя в минулу суботу, 5 вересня, пройшов багатолюдний марш пам'яті на честь 38-річного громадянина України Анатолія Короля, який пожертвував власним життям заради порятунку людей від грабіжників в місцевому супермаркеті

Про це 8 вересня повідомляє прес-служба МЗС України, передає Еспресо.TV

Наголошується, що трагічний інцидент стався 29 серпня в містечку Кастелло ді Чистерна поблизу Неаполя. Місцевий магазин піддався нападу грабіжників. Саме в цей момент в торговому залі знаходився зі своєю дочкою Король.

"Друзі, ми хочемо розповісти вам трагічну історію про українця. Вона вразила не тільки нас, але і жителів міста Кастелло ді Чистерна в Італії. У цю суботу в Кастелло ді Чистерна, що неподалік від Неаполя, стався трагічний інцидент. На місцевий супермаркет напали грабіжники. Саме в цей момент в магазині знаходився українець Анатолій Король з дочкою. Свідками спроби пограбування були кілька людей, але тільки наш співвітчизник спробував зупинити зловмисників", - йдеться в заяві.

"Злочинці були безжальні. Анатолій зазнав двох смертельних пострілів, намагаючись захистити людей, які знаходилися в магазині. У нього залишилося двоє неповнолітніх дітей: п'ятирічна Анастасія і Ліза, якій ще не виповнилося двох років", - відзначили в прес-службі МЗС.

Мужність українця вразила італійців. Історія про героїчний вчинок загиблого Короля поширилася по місту з вражаючою швидкістю, а ЗМІ повідомили про неї всій Італії.

Місцевий випуск однієї з найвпливовіших газет Італії La Repubblica вийшов з матеріалом про трагедію під промовистим заголовком "Герой Анатолій, оплакуючи громадянина".

Мерія Кастелло ді Чистерна і місцеве відділення карабінерів мають намір представити Анатолія Короля до нагороди посмертно. Крім того, вони надають моральну і матеріальну підтримку родині загиблого.

"Генеральне консульство України в Неаполі також надає необхідне сприяння. Ми приєднуємося до співчуття родині Анатолія. Світла пам'ять герою!" - йдеться в заяві МЗС України.

Відзначимо, що вбивці Анатолія Короля були затримані, повідомляє Il Messagero. Раніше судимий за групове згвалтування 20-річний Джанлука Лануале і його зведений 32-річний брат Марко ді Лоренцо були упізнані на відео, записаному з камери відеоспостереження. Брати ховалися у знайомих, проте були знайдені і затримані правоохоронцями.

Фото: facebook.com/UkraineMFA