ЦВК врегулювала всі питання щодо місцевих виборів, - Магера

Центральна виборча комісія врегулювала всі нормативні питання для проведення місцевих виборів 25 жовтня, які відбуватимуться за новим виборчим законом

Про це на засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням президента Петра Порошенка заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Центральна виборча комісія повністю врегулювала всі необхідні питання щодо проведення місцевих виборів 25 жовтня", - сказав він.

Зокрема, повідомив Магера, було підготовлено необхідні нормативні документи, щоб унормувати проведення усіх етапів виборчого процесу. Водночас, з огляду на короткі терміни підготовки, ЦВК сподівається на допомогу міжнародних партнерів у підготовці членів виборчих комісій, щоб вони розуміли положення нового закону, оскільки у ньому є дуже багато нововведень.

Магера проінформував, що на виборах 25 жовтня будуть обиратися 22 обласні ради, Київська міська рада, 144 міські ради міст обласного значення, 213 міських рад міст районного значення, 462 районні ради, 83 районні у містах ради, 567 селищних рад та 9127 сільських рад.

"Загалом це 10 778 місцевих рад в цілому по Україні", - підсумував заступник голови ЦВК.

Магера також акцентував увагу на тому, що вперше відбуватимуться місцеві вибори до представницьких органів рад 159 об'єднаних громад, зокрема з них одна міська рада міста обласного значення, 20 міських рад районного значення, 46 селищних рад і 92 сільські ради.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сьогодні підписав указ щодо забезпечення проведення місцевих виборів 25 жовтня.