На Луганщині у бою з диверсантами загинув український військовий

Під час бойового зіткнення сил АТО з диверсійно-розвідувальною групою терористів "ЛНР" загинув український військовий

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт речника АТО в Луганській області Руслана Ткачука.

"За інформацією ГУ МВС у Луганській області, 8 вересня з 1:40 до 2:10 в районі "Шаров Кут" Станично-Луганського району відбулася спроба прориву ДРГ так званої "ЛНР" у районі ОП (опорного пункту, - ред.) підрозділу ЗСУ. Наші військовослужбовці дали рішучу відсіч", - йдеться у повідомленні.

У бою один з бійців АТО отримав смертельне поранення. "Під час бойового зіткнення смертельно поранено захисника України, 1969 р. н. Діагноз: кульове поранення у голову несумісне з життям", - зазначається у повідомленні.

Крім того, 8 вересня зранку до Станично-Луганської районної лікарні було доставлено тіло військовослужбовця-розвідника, 1989 року народження. Діагноз: вогнепальне поранення голови, пошкодження кісток черепа. Обставини загиблі бійця встановлюються.

О 10:30 вівторка під час обходу побережжя річки Сіверський Донець біля Станиці Луганської військовослужбовці підрозділу ЗСУ виявили труп з осколковими пораненням. Перевіркою встановлено, що це - чоловік 1980 року народження, який жив у Станиці. За інформацією речника АТО, мирний мешканець загинув унаслідок детонації розтяжки, встановленої невідомими.

Нагадаємо, за даними ООН, жертвами конфлікту на сході України із середини квітня 2014 року по 15 серпня 2015-го стали 7883 людини, понад 17 610 людей поранено.