Слідча група щодо розстрілу військових під Щастям уже створена, - СБУ

Оперативно-слідча група Служби безпеки України, яка займається розслідуванням нападу на мобільну групу по боротьбі з контрабандою у Новоайдарівському районі Луганської області, була створена ще 3 вересня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Група, що працює у тісній взаємодії з військовою прокуратурою, була створена одразу після скоєння цього резонансного злочину - 3 вересня. До її складу увійшли найкращі співробітники центрального апарату СБ України, підсилені представниками регіональних підрозділів", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі зазначили, що слідча група щоденно доповідає голові СБУ про хід та результати розслідування.

"Служба безпеки зробить все, аби розкрити злочин, в якому загинув її співробітник - керівник мобільної групи, і тяжко поранено ще одного", - запевнили в СБУ.

Голова СБУ Василь Грицак наголосив, що напад на зведену мобільну групу не залишиться без покарання. "Цей зухвалий злочин буде розслідуваний. Розплати не уникне ніхто", - пообіцяв він.

Нагадаємо, 2 вересня в районі Щастя Луганської області обстріляли зведену мобільну групу, в результаті чого двоє осіб загинуло, четверо отримали поранення.

Тоді при виконанні бойового завдання загинули старший лейтенант податкової міліції Дмитро Жарук, співробітник Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, та волонтер Андрій Галущенко.

Пізніше стало відомо, що Андрій Галущенко був співробітником СБУ і керівником мобільної групи.